Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Očkovanie bez registrácie je možné aj najbližší týždeň

Na snímke lekár očkuje študenta vakcínou od konkorzia Pfizer/BioNTech proti ochoreniu Covid-19 na Gymnáziu Ľ. Štúra vo Zvolene 17. septemba 2021. Foto: TASR - Ján Krošlák

Deti od 12 rokov sa budú môcť dať zaočkovať v 39 vakcinačných centrách, ktoré sú rovnomerne rozložené po celom Slovensku.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Záujemcovia o očkovanie sa budú môcť dať opäť zaočkovať aj bez nutnosti registrácie. Pre záujemcov o očkovanie jednodávkovou vakcínou od spoločnosti Janssen sú pripravené voľné termíny v Bratislave, Komárne, Banskej Bystrici, Žiline, Poprade, Prešove, Humennom a v Košiciach. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Vakcínami proti novému koronavírusu od spoločností Pfizer/BioNTech a Moderna sa bez registrácie bude očkovať vo všetkých krajoch. "Do Handlovej, Veľkého Krtíša a Omšenia prídu na očkovanie bez registrácie výjazdové očkovacie tímy," spresnila Eliášová.

Pre záujemcov o druhú dávku vakcíny od spoločnosti AstraZeneca budú k dispozícii dva termíny v Banskej Bystrici a jeden v Bratislave. Deti od 12 rokov sa budú môcť dať zaočkovať v 39 vakcinačných centrách, ktoré sú rovnomerne rozložené po celom Slovensku.

Zoznam vakcinačných miest a termínov, kedy bude očkovanie dostupné aj záujemcom bez registrácie, je zverejnený na stránke MZ SR. "Očkovanie je najúčinnejšou ochranou pred ochorením COVID-19, a preto ministerstvo pozýva všetkých, ktorí doteraz váhali, aby sa prišli dať zaočkovať," dodala hovorkyňa.