Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva bude hľadať financie na vozidlá pre záchranárov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský ocenil, že k stretnutiu so zástupcami rezortu zdravotníctva došlo.

Bratislava 21. apríla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) bude hľadať financie na nákup špeciálnych vozidiel pre záchranárov. Na piatkovej tlačovej konferencii to po spoločnom rokovaní so zástupcami záchranných zdravotných služieb potvrdil štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR Michal Palkovič.

"Zaviazali sme sa, že nájdeme riešenia a spôsoby tak, aby sme vedeli túto požiadavku splniť," povedal Palkovič. Zároveň vníma potrebu týchto vozidiel.

Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský ocenil, že k stretnutiu so zástupcami rezortu zdravotníctva došlo. Ako tvrdí, po diskusii volali viac ako dva a pol roka. Oceňuje, že sa budú hľadať zdroje na špecializované vozidlá. "Sú to vozidlá, ktoré mali ísť do každého kraja jedno, a sú určené najmä k nešťastiam. Verím, že sa nájdu zdroje, ktoré budú čo najskôr," dodal.

So záchranármi hovoril Palkovič aj o obnove záchranárskych staníc z plánu obnovy. Pripustil, že do budúcna sa treba zamyslieť aj nad možnosťou mobilných záchranných staníc.