Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva: Konzílium odborníkov bude riešiť COVID automat

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ministerstvo pripomenulo, že vytvorilo podmienky na to, aby mali ľudia čo najdostupnejšiu možnosť dať sa zaočkovať.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Konzílium odborníkov sa vo štvrtok (4. 11.) bude zaoberať prehodnotením COVID automatu. Pre TASR to potvrdili z Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

"Žiaľ, ochorenie COVID-19 a delta variant nového koronavírusu spôsobuje vysoké počty nakazených a pri pomerne nízkej zaočkovanosti v SR je potrebné držať najmä hospitalizáciu v nemocniciach pod kontrolou," reagovala pre TASR hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Zodpovednosť za nespokojnosť občanov v čiernych okresoch, ktorí napriek svojej plnej zaočkovanosti nemôžu voľne využívať dostupnosť služieb, sčasti pripisuje rezort aj tým, ktorí sa doposiaľ nezaočkovali. "Každý okres má šancu zvýšiť počty zaočkovaných, a tým zmeniť situáciu v danom regióne na priaznivejšiu aj z pohľadu COVID automatu," uviedla.

Ministerstvo pripomenulo, že vytvorilo podmienky na to, aby mali ľudia čo najdostupnejšiu možnosť dať sa zaočkovať. Poukázalo tiež na to, že zaočkovať sa dá aj bez registrácie. Rezort preto opakovane apeluje na ľudí, ktorí tak doposiaľ nespravili, aby využili túto možnosť a chránili svoje zdravie a zdravie svojho okolia vakcináciou.