Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva podpísal zmluvu k nemocnici Rázsochy

Na snímke z dronu plocha po zbúranej stavbe nemocnice Rázsochy. Bratislava, 24. apríla 2022. Foto: TASR - Michal Svítok

Ministerstvo chce, aby nemocnica bola moderná a mala prepracovanú logistiku.

Bratislava 15. júla (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR podpísalo zmluvu na projekt novej Univerzitnej nemocnice Bratislava na Rázsochách. Pre TASR to potvrdila koordinátorka projektu nemocnice Jana Kišková. Kontrakt za 16,7 milióna eur uzavrel rezort so skupinou dodávateľov Amberg Engineering Slovakia a Ced Consulting.

"Zmluva s generálnym zhotoviteľom diela na komplexnú prípravu novej univerzitnej nemocnice v lokalite Rázsochy je podpísaná a zverejnená," spresnila Kišková.

Predmet zákazky zahŕňa programovanie, plánovanie, urbanisticko-architektonické riešenie a vypracovanie projektovej dokumentácie vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva na prípravu realizácie stavby a autorského dohľadu nad realizáciou stavby.

Ministerstvo chce, aby nemocnica bola moderná a mala prepracovanú logistiku. Tiež, aby využívala unikátne zariadenia a smart technológie šetrné k životnému prostrediu a umožňujúce vysokoefektívnu prevádzku.

Výstavba nemocnice na Rázsochách bude spolu s martinskou univerzitnou nemocnicou financovaná zo zdrojov plánu obnovy, rozhodla o tom vláda. Cena za výstavbu hrubej stavby nemocnice na bratislavských Rázsochách má stáť 281 miliónov eur. Hrubá stavba sa má dokončiť do druhého kvartálu roku 2026.