Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva preveruje situáciu s výpoveďami lekárov

Na archívnej snímke z 13. júla 2020 budova, v ktorej sídli Ministerstvo zdravotníctva SR na Limbovej ulici v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podpredsedníčka mimoparlamentnej strany Hlas-SD Zuzana Dolinková na sociálnej sieti zverejnila dotazník a priblížila, na čo sa rezort nemocníc pýta.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v nemocniciach preveruje situáciu s výpoveďami lekárov. Prostredníctvom dotazníka zisťuje možné scenáre aj prípadnú mieru ohrozenia poskytovania zdravotnej starostlivosti. Pre TASR to potvrdil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO).

"Nemôžeme tu sedieť so založenými rukami a sledovať, čo sa deje. Ja som cestou krízového manažmentu nechal spracovať dotazník, aby riaditelia nemocníc so svojimi kolegami zistili záujem. Je to predbežné, aby sme vedeli, v ktorej nemocnici a v akých intenciách sa pohybujeme," priblížil minister. Vyhodnotenie by mal mať k dispozícii v pondelok (26. 9.).

Podpredsedníčka mimoparlamentnej strany Hlas-SD Zuzana Dolinková na sociálnej sieti zverejnila dotazník a priblížila, na čo sa rezort nemocníc pýta. Podľa zverejnených informácií MZ zisťuje predikciu očakávaných výpovedí na jednotlivých oddeleniach a tiež možný dosah na rozsah poskytovania zdravotnej starostlivosti.