Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva pripravuje nákup tabletov do nemocníc

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Projekt je v štádiu prípravy vrátane procesu verejného obstarávania.

Bratislava 13. mája (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pripravuje nákup tabletov do nemocníc. Odbremeniť majú prácu sestier. Po stretnutí so zástupcami lekárskych odborov to uviedla štátna tajomníčka rezortu Lenka Dunajová Družkovská.

Sestry budú podľa nej môcť informácie o zdravotnom stave pacienta nahrávať do systému priamo pri jeho lôžku. "Vďaka tomu sa získa čas, ktorý bude sestra tráviť pri pacientovi," doplnila.

Projekt je v štádiu prípravy vrátane procesu verejného obstarávania. Pripravujú sa tiež technické riešenia na prepojenie informačných systémov. "O všetkých detailoch projektu vrátane počtu tabletov, zapojenia konkrétnych nemocníc do pilotného projektu budeme informovať ihneď po ukončení aktuálnej fázy príprav," uviedlo pre TASR ministerstvo.

Rezort pripravuje tiež zmeny vo výnose z roku 2008 o minimálnych požiadavkách na personálne zabezpečenie a materiálno-technické vybavenie jednotlivých druhov zdravotníckych zariadení. "Aj v tomto prípade je zámerom, aby sestry mohli vykonávať viac odbornej práce, a tým sa zefektívnila činnosť jednotlivých oddelení a skvalitnili sa pracovné podmienky zdravotníckych pracovníkov," dodal.