Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Rezort zdravotníctva sa zaoberá dostupnosťou očkovania proti COVID-19

Na snímke ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) po skončení 3. schôdze vlády SR 8. novembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR- Martin Baumann

O zmenu v logistike očkovania žiadala napríklad Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS), ktorá chce, aby bolo možné aj v ambulanciách všeobecných lekárov.

Bratislava 8. novembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva sa zaoberá zvýšením dostupnosti očkovania proti ochoreniu COVID-19. Uviedla to šéfka rezortu Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

"Rokujeme, nie je to jednoduché, lebo všetky vakcíny sú majetkom štátu. Ich darovanie do súkromných zdravotníckych zariadení nie je jednoduché," vysvetlila ministerka s tým, že rezort hľadá riešenia, aby to bolo legislatívne správne.

O zmenu v logistike očkovania žiadala napríklad Spoločnosť všeobecných lekárov Slovenska (SVLS), ktorá chce, aby bolo možné aj v ambulanciách všeobecných lekárov. Upozornila, že zraniteľné skupiny ľudí majú, najmä pre vzdialenosť vakcinačných centier, k očkovaniu obmedzený prístup.