Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Rezort školstva: Rokovania k platom prebiehajú na viacerých úrovniach

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Foto: TASR - Jakub Kotian

Minister školstva Branislav Gröhling ešte v stredu (8. 6.) po rokovaní vlády uviedol, že o platoch v školstve budú rokovať s premiérom alebo aj s ministrom financií v nasledujúcich dňoch.

Bratislava 13. júna (TASR) - Rokovania k vyšším platom v školstve sa stále realizujú na viacerých úrovniach. Pre TASR to v pondelok potvrdil odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) ešte v stredu (8. 6.) po rokovaní vlády uviedol, že o platoch v školstve budú rokovať s premiérom alebo aj s ministrom financií v nasledujúcich dňoch. "Táto téma ešte nie je uzatvorená," povedal vtedy minister školstva. Zároveň očakával, že sa na niečom dohodnú.

Rezort školstva v pondelok na otázku TASR, kedy sa stretne minister školstva s premiérom, neodpovedal, nekonkretizoval ani to, či sa stretnutie už uskutočnilo.

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku organizuje v stredu (15. 6.) v Bratislave protestné zhromaždenie, ktoré sa začne o 13.30 h na Námestí SNP. Školskí odborári sú presvedčení, že všetci zamestnanci škôl si zaslúžia dôstojné ohodnotenie. Podľa nich nejde iba o vyššie platy pre učiteľov, ale napríklad aj pre technicko-prevádzkový personál škôl, zamestnancov školských jedální, majstrov odbornej výchovy, zamestnancov študentských domov a jedální, ľudí pracujúcich v špeciálnom školstve či vysokoškolských učiteľov a výskumníkov.