Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Riaditeľ SHMÚ má na rokovaní vlády vysvetliť financovanie inštitúcie

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Martin Benko. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podľa informácií TASR majú meteorológovia peniaze na svoju činnosť do júla.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Riaditeľ Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) Martin Benko má na utorkovom rokovaní vlády vysvetliť stratégiu financovania inštitútu. Ako potvrdil pre TASR, na rokovanie ho prizvali po pondelkovom (11. 4.) stretnutí s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽANO), kde riešili chýbajúce peniaze pre SHMÚ.

Kontrakt o poskytnutí financií podpisujú ministerstvo so SHMÚ vždy koncom roka. Minulý rok sa tak neudialo. Budaj vraví, že dôvodom bol nevyrovnaný a nekrytý rozpočet. Nemohli tiež podľa neho podpísať kontrakt, v ktorom je o niekoľko stoviek tisíc eur viac než má ministerstvo v rozpočte.

Podľa informácií TASR majú meteorológovia peniaze na svoju činnosť do júla. Ministerstvo financií pre TASR v tejto súvislosti uviedlo, že zabezpečenie financovania SHMÚ patrí plne do pôsobnosti kapitoly envirorezortu ako jeho zriaďovateľa.