Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Richard Rybníček zakladá novú politickú stranu

Richard Rybníček. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Strana bude konzervatívna a pravicová. Podľa Rybníčka chce strana presadzovať posilnenie prirodzených regiónov, dať viac moci do regiónov a funkčný štát.

Bratislava 14. októbra (TASR) - Trenčiansky primátor Richard Rybníček zakladá novú politickú stranu. Oznámi to na nedeľňajšej (16.10.) tlačovej konferencii v Bratislave, kde povie názov aj programové tézy, ktoré pripravil s expertmi. TASR to povedal Rybníček.

Strana bude konzervatívna a pravicová. "Chceme presadzovať posilnenie prirodzených regiónov, dať viac moci do regiónov a funkčný štát," povedal pre TASR Rybníček.

Na nedeľňajšej tlačovej konferencii nepredstaví ľudí, ktorí s ním budú spolupracovať, ani program. Na tom bude pracovať v nasledujúcich mesiacoch a popritom sa ukážu aj tváre v strane.

Rybníček v marci pre týždenník .týždeň hovoril, že sa pokúsi dať dohromady ľudí, ktorí "nájdu odvahu ísť do veľkej reformy štátu so všetkým, čo to prináša".

Bývalý riaditeľ STV spomínal aj možnú zmenu volebného systému, zúženie ústredných orgánov štátu, zmenu územného členenia Slovenska či posunutie kompetencií do regiónov.