Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Richard Sulík: Výroky Mariána Kočnera sú nehorázne a nie sú pravdivé

Na archívnej snímke podnikateľ Marián Kočner. Foto: FOTO TASR – Jakub Kotian

Kočner povedal, že Sulík zobral od podnikateľa Jozefa Špirka päť miliónov eur na predvolebnú kampaň.

Bratislava 30. júna (TASR) - Výroky podnikateľa Mariána Kočnera, ktoré na štvrtkovej (29.6.) tlačovej konferencii smerovali na adresu predsedu SaS Richarda Sulíka, sú nehorázne a nie sú pravdivé. Vyhlásil to dnes Sulík, ktorý na Kočnera podá v najbližších dňoch trestné oznámenie.

Kočner povedal, že Sulík zobral od podnikateľa Jozefa Špirka päť miliónov eur na predvolebnú kampaň. "Čakal som, že mi povie, že je to hlúposť. Ale on sa ma opýtal, odkiaľ to viem," poznamenal Kočner. Podnikateľ tiež vyhlásil, že líder SaS označil vtedajšiu premiérku Ivetu Radičovú za "ožratú židovskú trúbu, ktorá keď príde domov, dá si s tým fratričkárom omšového vína".

"Tieto veci sa určite neudiali. Príprava trestného oznámenia bude trvať niekoľko dní a potom bude podané. Tieto dva výroky v žiadnom prípade nie sú pravdivé," zopakoval Sulík.

Na margo Kočnerovej ambície vstúpiť do politiky odkázal, že je to jeho právo. "On už kandidoval na primátora Bratislavy. Nech si to pokojne skúsi a potom zistí. Ale možno že dovtedy by mohol vysvetliť niekoľko káuz ako Technopol, zmenky Markízy či Glance House. Uvidíme," dodal Sulík.