Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mikulec: Rozhodnutie o prepustení vyšetrovateľov je zadosťučinením

Na archívnej snímke minister vnútra Roman Mikulec. Foto: TASR - Jakub Kotian

Krajský súd v Bratislave prepustil v piatok z väzby dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Sch. a štyroch vyšetrovateľov NAKA.

Bratislava 1. októbra (TASR) – Rozhodnutie krajského súdu, ktorý prepustil z väzby štvoricu vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry a dočasného šéfa inšpekcie, je zadosťučinením pre všetkých, ktorí veria, že Slovensko je pripravené na očistný proces, akokoľvek náročné a nepríjemné to bude. Uviedol to minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO).

„Nezávislý súd vo svojom rozhodnutí uvádza, že trestné stíhanie je neopodstatnené. Je to jasný dôkaz toho, že títo ľudia robili svoju prácu podľa najlepšieho svedomia a vedomia napriek tomu, že by si niektorí priali opak," vyhlásil minister. Poukázal pritom napríklad na poslanca a predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica, ktorý podľa Mikulca zneužil kauzu na „špinavé politické útoky" a žiadal jeho odchod. Poznamenal, že ak politika prevalcujú emócie a prevážia nad raciom, je čas odísť.

Minister zároveň poprosil aj ďalších, aby vážili slová. „Vyjadrenia o čurillovskej mafii si po takomto rozhodnutí súdu žiadajú okrem iného aj ospravedlnenie," poznamenal. Verí, že vyšetrovatelia aj dočasne poverený šéf inšpekcie budú môcť pokračovať vo svojej práci. „Rovnako tak, je dnešné rozhodnutie pre všetkých poctivých a čestných policajtov jasným signálom, aby sa nenechali zastrašiť," dodal Mikulec.

Krajský súd v Bratislave prepustil v piatok z väzby dočasne povereného šéfa Úradu inšpekčnej služby Petra Sch. a štyroch vyšetrovateľov NAKA. Podľa súdu je ich trestné stíhanie neopodstatnené.