Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Rodinám predčasne narodených detí ponúkajú online pomoc psychológa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Koncept psychologickej podpory vychádza z memoranda o spolupráci medzi OZ Malíček a neonatologickými pracoviskami. V prvej fáze je jeho cieľom poskytovať rodičom psychologickú podporu v online forme.

Bratislava 26. januára (TASR) – Občianske združenie (OZ) Malíček ponúka rodinám predčasne narodených detí bezplatnú online psychologickú pomoc. So svojimi pocitmi či otázkami sa môžu obrátiť na tri psychologičky prostredníctvom webu malicek.sk.

"Táto forma pomoci je určená pre všetkých rodičov predčasniatok, ktorí potrebujú poradiť či podporiť v akejkoľvek súvislosti s predčasným pôrodom a narodením ich bábätka predčasne, ale aj v prípade rôznych komplikácií, problémov, či po tom, ako z nemocnice rodičia odchádzajú s 'prázdnou náručou'," vysvetlilo združenie. Podotklo, že predčasný pôrod je náročná situácia, počas ktorej majú v sebe rodičia množstvo nevypovedaného.

Koncept psychologickej podpory vychádza z memoranda o spolupráci medzi OZ Malíček a neonatologickými pracoviskami. V prvej fáze je jeho cieľom poskytovať rodičom psychologickú podporu v online forme. "V spolupráci s neonatologickými oddeleniami je naším cieľom následne zabezpečiť psychológa priamo na ich oddeleniach," vysvetlila predsedníčka OZ Ľubica Kaiserová.