Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Poslanci sa pokúsia začať rokovanie o odvolávaní Šimkovičovej v utorok

Na snímke dole premiér SR Robert Fico (Smer - SD), stredný rad zľava podpreseda parlamentu SR Michal Šimečka (PS), predseda NRSR Peter Pellegrini, podpredseda parlamentu SR Peter Žiga a hore Róbert Puci (všetci Hlas - SD) počas 10. schôdze Národnej rady SR, ktorá nebola uznášaniaschopná po prvom hlasovaní 12. február 2024 v Bratislave. Foto: TASR Martin Baumann

Návrh na odvolanie Šimkovičovej podali opoziční poslanci z PS a SaS.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 12. februára (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR nebudú v pondelok rokovať o návrhu na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). V rokovacej sále nebola v úvode mimoriadnej schôdze ani na druhý pokus nadpolovičná väčšina všetkých poslancov, prítomných bolo len 47. Keďže parlament nebol uznášaniaschopný, predseda NR SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) presunul rokovanie o návrhu na utorok (13. 2.) o 8.00 h.

Návrh na odvolanie Šimkovičovej podali opoziční poslanci z PS a SaS. Ministerka podľa nich neprimerane zasahuje do slobody kultúry svojimi výrokmi a krokmi. Problém vidia aj v zmene pri umeleckých fondoch, obávajú sa zničenia ich verejnoprávnej podstaty a nezávislosti.