Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Rozhoduje sa o predĺžení väzby sudcovi Richardovi M. z akcie Búrka

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Richard M. je jedným z 13 sudcov, ktorých vlani 11. marca počas akcie Búrka, zadržala a obvinila Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Bratislava 16. februára (TASR) - O predĺžení väzby sudcovi Krajského súdu (KS) v Bratislave Richardovi M., ktorý bol zadržaný počas minuloročnej akcie Búrka, začal rozhodovať sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku.

"K dnešnému rozhodovaniu sa nebudem vyjadrovať. Môj klient je vo väzbe cez 11 mesiacov. Skúste si každý sám odpovedať. Ak by ste boli v kolúznej väzbe, s jediným, s kým sa môže stretávať, sú jeho advokáti, má minimálny kontakt s rodinou, ak nerátam nejaký občasný telefonát s manželkou. Ak sa vykonávajú, tak ako sa vykonávajú úkony – liknavo a pomaly, tak doktrína plynutia času a teória zosilených dôvodov hovorí, že po takej dlhej dobe dôvody väzby nemôžu byť. Aj keby boli, musí byť na slobode," uviedol pre médiá obhajca Ondrej Urban.

Richard M. je jedným z 13 sudcov, ktorých vlani 11. marca počas akcie Búrka, zadržala a obvinila Národná kriminálna agentúra (NAKA). Obvinený je z trestného činu prijímania úplatku. Obvinený je aj v rámci minuloročnej jesennej akcie Víchrica.

Sudca ŠTS okrem predĺženia väzby Richardovi M. rozhoduje v utorok aj o predĺžení väzby bývalej štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti SR Moniky J. Rozhodnutie v oboch prípadoch by malo podľa vyjadrenia obhajcu Petra Erdősa byť známe v utorok po 14.00 h.