Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Obvinený Dušan D. z tragickej nehody v Bratislave zostáva vo väzbe

Na snímke obvinený vodič Dušan D. (uprostred) z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy odchádza v sprievode členov Zboru väzenskej a justičnej stráže prichádza zo súdnej siene na Okresnom súde Bratislava I v Bratislave v stredu 25. januára 2023. Foto: TASR - Dano Veselský

Sudca zamietol aj žiadosť Dušana D. o náhradu väzby probačným dohľadom súdneho úradníka.

Bratislava 25. januára (TASR) - Obvinený vodič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy zostáva stíhaný vo väzbe. V stredu o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I, keď zamietol žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti obvineného bude rozhodovať bratislavský krajský súd. Informoval o tom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Sudca zamietol aj žiadosť Dušana D. o náhradu väzby probačným dohľadom súdneho úradníka. "Máme za to, že nie sú splnené dôvody na väzobné stíhanie," uviedol obhajca obvineného Jiří Kučera v reakcii na stredajšie rozhodnutie. Z nového znaleckého posudku podľa jeho slov vyplýva, že obvinený nie je závislý na alkohole a ani ho nadmerne nepožíva.

"Je to jedna zo skutočností, ktoré sú obsiahnuté vo vyšetrovacom spise. Ale dôkazy sa hodnotia jednotlivo a vo vzájomných súvislostiach," reagoval prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. Priblížil, že prípravné konanie by mohlo byť ukončené do štyroch až piatich týždňov. Čaká sa ešte na niektoré znalecké posudky.

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu 2. októbra krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala štyroch mŕtvych a sedem zranených. Na snímke auto, ktoré narazilo do zastávky MHD na Zochovej ulici v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann



Dušan D. čelí obvineniu z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Väzobne stíhaný je od októbra 2022 pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti.

Obvinený pod vplyvom alkoholu šoféroval vlani 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených.