Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Rada pre mediálne služby uložila tri nefinančné sankcie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Sankciu rada udelila aj vysielateľovi programovej služby Tv Rimava.

Bratislava 22. júna (TASR) - Rada pre mediálne služby (RpMS) na svojom stredajšom (21. 6.) zasadnutí uložila tri nefinančné sankcie. Všetky sa týkali programov ku komunálnym voľbám. Vydala tiež 40 autorizácií na rozhlasové a 42 autorizácií na televízne vysielanie. TASR informácie poskytla hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.

Rada uložila sankciu vysielateľovi programovej služby JOJ 24 v súvislosti s tým, že 25. októbra 2022 odvysielal program Na hrane - Samosprávne voľby 2022, ktorý nezodpovedal projektu schváleným RpMS. Mohol tak podľa rady ovplyvniť voličov v prospech alebo v neprospech kandidáta vo voľbách do orgánov samosprávy mesta Bratislava.

Sankciu rada udelila aj vysielateľovi programovej služby Tv Rimava. Vlani v októbri odvysielal programy Diskusia s kandidátmi na poslancov za obvod č. 1, 2, 4, a Diskusia kandidátov na primátora mesta Rimavská Sobota, ktoré neboli diskusným programom s kandidátmi.

RpMS uložila sankciu tiež vysielateľovi programovej služby Infokanál Tango, ktorý v októbri odvysielal program Komunálne voľby 2022, pričom nezabezpečil, aby program a iné zložky programovej služby vysielané v rámci volebnej kampane boli v súlade s osobitným predpisom. Sankciu dostal zároveň za nedodanie záznamov vysielania z uvedených dní a za to, že neoznačil trvalo na obrazovke svoju programovú službu nezameniteľným obrazovým symbolom.