Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Slovensko

RTVS chce investovať vyše 30 miliónov eur na dátové úložiská

Foto: TASR/Martin Baumann

V RTVS ide o prvotnú, rozsiahlu a ucelenú obnovu technického a technologického vybavenia celej RTVS. Predovšetkým však STV.

Bratislava 23. mája (TASR) - Odhadovaná suma zhruba 40 miliónov eur (s DPH), ktorú plánuje Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) investovať do obnovy techniky a na digitalizáciu svojej výroby, je primeraná rozsahu naplánovanej modernizácie.

Tvrdí to hovorca verejnoprávneho médiá Richard Šümeghy v reakcií na medializované informácie.

Denník Hospodárske noviny totiž poukázal, že súkromná TV Joj za celý proces prechodu na digitálnu výrobu zaplatila celkom do dvoch miliónov eur. Podľa Šümeghyho však situáciu RTVS nemožno porovnávať so žiadnym médiom na Slovensku či v susednom Česku.

"V našom prípade ide o prvotnú a rozsiahlu a ucelenú obnovu technického a technologického vybavenia celej RTVS. Predovšetkým však STV, ktorá do vlastnej technologickej obnovy dlhé roky neinvestovala a jej systémy sú pred kolapsom," poukázal Šümeghy. Len za dátové úložiská by podľa neho malo médium zaplatiť približne 80 percent z celkovej sumy, teda asi 32 miliónov eur (s DPH).

V zverejnenom predbežnom oznámení o verejnom obstarávaní sa predpokladá uzavretie rámcovej zmluvy na dobu štyroch rokov. Jej realizácia však bude závisieť od toho, či médium bude mať k dispozícií financie na jej krytie.