Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Jesenná programová štruktúra RTVS prinesie reštart tvorby pre deti

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Bližšie informácie o programe RTVS počas jesene 2020 možno nájsť na webe RTVS.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Filmové a seriálové premiéry, nové časti známych relácií, výpravné dokumenty a úplne nové formáty vrátane detských programov má vo svojej jesennej programovej štruktúre pripravené RTVS. Novinky prinesú nielen televízne, ale aj rozhlasové okruhy verejnoprávneho média.

Jednotka uvedie premiérovo nielen šou Pečie celé Slovensko, ale aj nový rodinný seriál Mami, kúp mi psa. Na Dvojke sa v programe objaví nová súťaž Fenomén 21 a na treťom okruhu prichádza v novej podobe relácia Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a Clippato 2 s Martinom Babjakom.

Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník upozornil, že medzi novinkami sú relácie zamerané na detských divákov. „Veľmi sa tešíme z reštartu tvorby pre deti, zostavili sme nové víkendové pásma pre detských divákov, ktoré doplní aj nový rodinný seriál," spresnil šéf RTVS.

Rezník pripomenul, že jesenná programová štruktúra reflektuje aj na významné výročia – 95 rokov rozhlasového a 65 rokov televízneho vysielania na Slovensku.

Takisto upozornil, že v televíznom i rozhlasovom vysielaní dostane adekvátny priestor aj najvýznamnejšia tohtoročná udalosť na Slovensku – návšteva pápeža. „Jednotka napríklad pripravuje špeciálne vysielanie Pápež František na Slovensku, ktoré prinesie 20 hodín priamych prenosov a mimoriadneho vysielania, mapujúceho návštevu Svätého Otca,“ dodal generálny riaditeľ RTVS.

Bližšie informácie o programe RTVS počas jesene 2020 možno nájsť na webe RTVS.