Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kreatívne centrá RTVS v Bratislave a B. Bystrici už majú riaditeľov

Na archívnej snímke nápis na budove RTVS. Foto: TASR – Michal Svítok

Beží výber na riaditeľa košického kreatívneho centra, uviedol Knut.

Bratislava 14. októbra (TASR) – Vznikajúce kreatívne centrá RTVS v Banskej Bystrici a Bratislave už majú svoje vedenie. Šéfkou kreatívneho centra v Banskej Bystrici sa stala Silvia Garajová, bratislavského Dušan Káčer. Ich mená oznámili na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS.

"Obaja už majú aj svojich programových vedúcich,“ dodal riaditeľ sekcie generálneho riaditeľa RTVS Marek Knut. "Beží výber na riaditeľa košického kreatívneho centra," informoval. Cieľom je podľa jeho slov vytvoriť pri nastavení kreatívnych centier RTVS synergický efekt, prostredníctvom programových prienikov.

RTVS buduje bratislavské kreatívne centrum v objekte bývalých štúdií v Mlynskej doline, v Banskej Bystrici vznikne v tamojších štúdiách RTVS, ale i priestoroch Strednej priemyselnej školy Jozefa Murgaša, v Košiciach vznikne v areáli štúdia RTVS v mestskej časti Juh.

Vo všetkých prípadoch RTVS uspela so žiadosťou v tzv. centralizovanej výzve Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), zameranej na budovanie siete kreatívnych centier a podpory kreatívnych činností.