Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

RTVS nemusí predložiť mediálnemu výboru správu za 2. polrok 2021

Na snímke nápis na budove RTVS v Mlynskej doline. Bratislava, 16. júla 2020. Foto: TASR – Michal Svítok

Predseda výboru Kristián Čekovský (OĽANO), ktorý zmenu navrhol, odôvodnil návrh tým, že nevidí význam, aby sa výbor zaoberal správou za druhý polrok a následne o mesiac výročnou správou.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Správu o činnosti a hospodárení za rok 2021 RTVS predloží na jar budúceho roka len vo forme správy za celý kalendárny rok, nebude musieť predložiť parciálnu správu za druhý polrok. Na zmene sa v utorok uzniesli členovia Výboru Národnej rady SR pre kultúru a médiá.

Predseda výboru Kristián Čekovský (OĽANO), ktorý zmenu navrhol, odôvodnil návrh tým, že nevidí význam, aby sa výbor zaoberal správou za druhý polrok a následne o mesiac výročnou správou. Vychádzal z doterajšej skúsenosti a aplikačnej praxe, v ktorej prerokovanie oboch správ delilo krátke časové obdobie. Členovia výboru prijali uznesenie jednohlasne.

"Podľa zákona platí povinnosť predkladať iba výročnú správu. Doposiaľ si výbor vždy vyžiadal uznesením aj správy za prvý a druhý polrok. Keďže v prípade správy za druhý polrok a výročnej správy dochádzalo k duplicite a diskusii o rovnakých informáciách, rozhodli sme sa predkladanie tejto správy z rokovania výboru vypustiť," spresnil pre TASR.

Avizuje, že rovnaké opatrenie by mohlo platiť aj pre bilančné správy TASR. "Ešte sa na to pozrieme a zvážime, ale predbežne by sme išli rovnakou cestou," uviedol predseda parlamentného mediálneho výboru.