Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

RTVS odvysiela mimoriadne spravodajstvo Mesiac vojny na Ukrajine

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Hosťom v štúdiu bude politológ a prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov a regionálny geograf pôsobiaci na Prírodovedeckej fakulte UK Daniel Gurňák.

Bratislava 24. marca (TASR) - Verejnoprávna RTVS odvysiela vo štvrtok mimoriadne spravodajstvo Mesiac vojny na Ukrajine. Prinesie ho od 16.00 do 16.45 h na Jednotke a v rámci mimoriadneho vysielania :24 aj na treťom televíznom okruhu. TASR o tom informoval Filip Púchovský z RTVS.

Mimoriadne správy budú venované mesiacu vojny na Ukrajine z rôznych pohľadov a možnému ďalšiemu vývoju vojenského konfliktu. RTVS ponúkne nielen sumárne informácie o tom, čo sa od vypuknutia vojny udialo, či aký bol vývoj konfliktu v čase, venovať sa bude aj reakciám západných krajín a sankciám i stratégii Ruska a možným scenárom vývoja situácie.

Hosťom v štúdiu bude politológ a prezident Inštitútu pre verejné otázky Grigorij Mesežnikov a regionálny geograf pôsobiaci na Prírodovedeckej fakulte UK Daniel Gurňák. V rámci živých vstupov sa prihovorí aj analytik pôsobiaci na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK Alexej Kazharski pôvodom z Bieloruska. Pripravený je tiež rozhovor s bývalým vojenským veliteľom NATO Petrom Pavlom.

Aktuálne informácie prinesú prostredníctvom živých vstupov a videokonferencií redaktori RTVS z Bruselu, Kyjeva a Dnipra. Redaktor Martin Hílek sprostredkuje divákom správy zo samitu NATO a mimoriadneho samitu EÚ v Bruseli, na ktorom sa zídu aj predstavitelia G7. Redaktori Matej Šulc (Kyjev) a Martin Dorazín (Dnipro) prinesú aktuálny pohľad na dianie priamo na Ukrajine.