Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

RTVS si pripomenie 140. výročie narodenia M. R. Štefánika

Na archívnej snímke busta generála Milana Rastislava Štefánika z pálenej hliny od sochára Josefa Pospíšila. Foto: TASR - František Iván

Jednotka, Dvojka a Trojka od 20. do 26. júla prinesú živé vysielanie spomienkovej slávnosti, viaceré filmy a dokumenty.

Bratislava 15. júla (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) si pripomenie 140. výročie narodenia Milana Rastislava Štefánika vo svojom televíznom aj rozhlasovom vysielaní. Jednotka, Dvojka a Trojka od 20. do 26. júla prinesú živé vysielanie spomienkovej slávnosti, viaceré filmy a dokumenty, ako aj na premiéru dokumentu z cyklu Slovenský panteón: Milan Rastislav Štefánik.

Programové okruhy Slovenského rozhlasu ponúknu poslucháčom okrem živého vysielania zo spomienkových slávností aj špeciálne vydania relácií o slovenskom cestovateľovi, astronómovi, vyslancovi a vedcovi, ktorý získal v minulom roku v celoslovenskej ankete titul Najväčší Slovák.

„Som veľmi rád, že ako poctu a spomienku naňho pripomenieme divákom a poslucháčom RTVS túto dôležitú osobnosť našej histórie vo viacerých televíznych a rozhlasových formátoch,“ uviedol generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.