Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

RTVS si pripomenie M. Žbirku vo vysielaní aj v najbližších dňoch

Pražský Forum Karlín bol v utorok večer 5. marca 2019 miestom galavečera 28. ročníka odovzdávania výročných cien Anděl 2018 Českej hudobnej akadémie. Sólovým interpretom roka sa stal Miro Žbirka (na snímke), foto z archívu. Foto: TASR - Bohdan Kopčák

Rádio Slovensko si pripomína Žbirku v celodennom prúdovom vysielaní aj zmenou playlistu s častejším radením jeho skladieb.

Bratislava 11. novembra (TASR) - RTVS si pripomenie speváka Miroslava Žbirku v televíznom a rozhlasovom vysielaní aj v najbližších dňoch. TASR o tom informoval PR manažér RTVS Stanislav Čačko.

Koncert Miro Žbirka – 40 rokov na scéne odvysiela Jednotka v piatok (12. 11.) o 22.00 h. V sobotu (13. 11.) si ho pripomenú v relácii Neskoro večer o 22.10 h a v nedeľu (14. 11.) o 13.30 h aj televíznym muzikálom Neberte nám princeznú.

Dvojka v nedeľu priblíži jeho osobnosť v špeciálnom vydaní relácie Noc v archíve o 11.40 h. Trojka v nedeľu o 17.55 h prinesie spomienkový program Vlastnými slovami.



Rádio Slovensko si pripomína Žbirku v celodennom prúdovom vysielaní aj zmenou playlistu s častejším radením jeho skladieb. V sobotu po 13.00 h odvysiela reláciu Túto hudbu mám rád. V nedeľu o 10.00 h si ju môžu vypočuť aj poslucháči Reginy. Tá pripravila na piatok po 23.00 h a v repríze v nedeľu o 21.00 h reláciu Na koncert s Reginou s ukážkami zo Žbirkovho koncertného účinkovania na Bratislavskej lýre.

Rádio Regina Stred od štvrtka zmenilo playlist a poslucháčom ako spomienku ponúka v každej hodine vysielania dve piesne z jeho bohatej produkcie. Do vysielania zaraďuje aj spomienky a názory poslucháčov na jeho tvorbu, ktoré posielajú cez sociálne siete.


Rádio Regina Východ si speváka pripomenie rozhovorom z archívu v Magazíne po 10.00 h. Rádio Devín v sobotu v relácii Z playlistu o 13.00 h ponúkne polhodinu jeho ikonických piesní v redakčnom výbere hudobného dramaturga Ľuboša Černáka.

Rádio_FM si na hudobnú legendu spomína priebežne v prúdovom vysielaní. Venuje mu aj piatkový program Baláž & Hubinák od 18.00 h s reprízou rozhovoru. V utorok (16. 11.) od 20.00 h zaradí reprízu programu Pohoda_FM, v ktorej bol Miroslav Žbirka hosťom, dodal Čačko.