Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

RTVS: Kompletná aktualizácia smerníc má byť hotová v januári

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Aktualizáciu svojich interných smerníc realizuje RTVS na základ zistení NKÚ, ktorý poukázal na nedostatky v dodržiavaní i kontrole dodržiavania interných prepisov inštitúcie.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Revízia a následná aktualizácia i doplnenie interných smerníc RTVS, týkajúcich sa výberu a výroby programov, bude ukončená na začiatku roka 2022. Na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS to avizoval riaditeľ sekcie generálneho riaditeľa RTVS Marek Knut. Telerozhlas novelizuje interné predpisy na základe odporúčaní Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, ktoré vyplynuli z kontrolnej akcie Zmluvné vzťahy v RTVS.

Knut spresnil, že dôsledná revízia, aktualizácia a zosúladenie sa týka balíka interných predpisov vrátane smernice o výrobe programov či smernice o výkone základnej finančnej kontroly. Odbor vnútornej kontroly má podľa jeho slov zároveň zabezpečiť intenzívny monitoring plnenia implementovaných opatrení podľa odporúčaní NKÚ.

Člen manažmentu RTVS upozornil, že niektoré kontrolórmi navrhované opatrenia zaviedol telerozhlas okamžite, týka sa to napríklad dokumentácie zápisníc i zmeny v dramaturgickej rade, ktorú po novom vedie vedúci odboru vývoja programov.

Aktualizáciu svojich interných smerníc realizuje RTVS na základ zistení NKÚ, ktorý poukázal na nedostatky v dodržiavaní i kontrole dodržiavania interných prepisov inštitúcie. Odporučil tieto smernice aktualizovať.