Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

RTVS oslávi a pripomenie si 95 rokov rozhlasového vysielania

Ilustračné foto. Foto: TASR – Michal Svítok

Galaprogram k 95. výročiu začiatku rozhlasového vysielania RTVS odvysiela už v sobotu 9. októbra v priamom prenose na všetkých rozhlasových okruhoch a zo záznamu aj na televíznej Dvojke.

Bratislava 3. augusta (TASR) – Oficiálne oslavy 95. výročia rozhlasového a 65. výročia televízneho vysielania na Slovensku sa vo vysielaní RTVS začínajú utorkovým spustením kampane 95/65.

Výročie rezonuje už od leta aj v programe televíznych a rozhlasových okruhov. Generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník zdôraznil, že spustenie rozhlasového vysielania bolo pred 95 rokmi pre Slovensko obrovským míľnikom, rovnako tak aj následné spustenie televízneho vysielania pred 65 rokmi.

Pripomenul poslanie verejnoprávneho rozhlasu a televízie, pričom má ako moderná kultúrna inštitúcia prinášať objektívne spravodajstvo, vytvárať priestor na rozvoj a podporu kultúry a slovenského audiovizuálneho umenia, pripomínať históriu a udržiavať hodnoty.

„Práve výročie 95/65 vytvára pre nás všetkých ideálnu príležitosť, aby sme si pripomenuli, čím všetkým si rozhlasové a televízne vysielanie prešlo počas tohto obdobia, akým spôsobom ovplyvnilo našu históriu a akú úlohu plní v spoločnosti aj dnes," uviedol Rezník.

V programe troch televíznych a deviatich rozhlasových okruhov RTVS pripomenie populárne relácie a diela, ktoré tvorili históriu, rovnako tak najväčšie osobnosti televíznej obrazovky a rozhlasového éteru.

V rámci marketingovej kampane RTVS pripravila nové televízne a rozhlasové zvučky, televízne upútavky venované výročiam i originálny umelecký vizuál.

Telerozhlas tiež pripravuje k jubileám dve veľké mediálne podujatia. Galaprogram k 95. výročiu začiatku rozhlasového vysielania RTVS odvysiela už v sobotu 9. októbra v priamom prenose na všetkých rozhlasových okruhoch a zo záznamu aj na televíznej Dvojke.