Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

RÚVZ zintenzívňujú s políciou mimoriadne kontroly opatrení

Ilustračná snímka. Foto: FB Polícia Slovenskej republiky

Nevyhýbajú sa ani kontrole a dodržiavaniu domácej karantény.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) spoločne s políciou zintenzívňujú mimoriadne kontroly dodržiavania protiepidemických opatrení podľa platných vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia. TASR o tom vo štvrtok informoval ÚVZ SR.

Kontroly sa sústreďujú na dodržiavanie opatrení v prevádzkach verejného stravovania, prevádzkach potravín, v ubytovacích zariadeniach, prevádzkach fitness, wellness, či ďalších zariadeniach starostlivosti o ľudské telo v červených a horších okresoch.

Dozor nad rešpektovaním protiepidemických pravidiel uskutočňujú aj pri organizovaní hromadných podujatí, ako sú športové či kultúrne udalosti, diskotéky, svadby alebo oslavy v prevádzkach, informoval ÚVZ.

Plánované kontroly však uskutočňujú regionálne úrady aj v lepšie zafarbených okresoch.

RÚVZ týždenne vykonajú v priemere do 2000 plánovaných kontrol prevádzok, ako sú napríklad maloobchodné predajne, prevádzky verejného stravovania, fitness centrá, obchodné domy, ubytovacie zariadenia a podobne. V súčinnosti s políciou sa má počet týchto kontrol navýšiť.

Nevyhýbajú sa ani kontrole a dodržiavaniu domácej karantény.