Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

RVR: V prvom tohtoročnom výberovom konaní je 36 voľných frekvencií

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Ferenčík

Rada na svojom stredajšom zasadnutí okrem iného uložila dve sankcie a začala dve správne konania.

Bratislava 26. januára (TASR) - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) bude v prvom tohtoročnom výberovom konaní rozhodovať o pridelení 36 voľných rozhlasových frekvencií na terestriálne vysielanie. "Uchádzači o jednotlivé frekvencie môžu svoje žiadosti rade doručiť do 16. februára 2022, ústne vypočutie žiadateľov je plánované na 22. marca 2022," priblížila hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková.

"Najväčší balík frekvencií tvoria kmitočty uvoľnené po Rádiu Anténa Rock, ktoré vlani v septembri ukončilo vysielanie," podotkla s tým, že ide aj o ďalšie štyri frekvencie uvoľnené ich odňatím v roku 2021. Zvyšných 12 frekvencií je zaradených opakovane, keďže v minulosti o ne nikto neprejavil záujem.

Rada na svojom stredajšom zasadnutí okrem iného uložila dve sankcie a začala dve správne konania. Sankcie v podobe upozornenia na porušenie zákona uložila prevádzkovateľom retransmisie SLUŽBYT a SiNET CTV za poskytovanie programových služieb ČT 1 a ČT 2 bez súhlasu ich pôvodného vysielateľa.

Správne konanie začala voči RTVS, konkrétne programovej službe Jednotka, za možné porušenia zákona pri odvysielaní príspevku Rebelujúce prevádzky v Správach RTVS. "Mohlo dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti spravodajského programu," priblížila Michelčíková.

Druhé správne konanie začala RVR voči vysielateľovi Rádio Bojnice (Rádio Beta) z dôvodu možného nevyužívania povolených parametrov pridelenej frekvencie.