Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

S. Vlčan z funkcie ministra pôdohospodárstva neplánuje odstúpiť

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan (nominant OĽaNO), foto z archívu. Foto: TASR Jaroslav Novák

Na odstúpenie z postu vyzvali Vlčana viaceré opozičné strany.

Bratislava 24. januára (TASR) - Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nominant OĽANO) neplánuje zo svojej funkcie odstúpiť, je to pre neho bezpredmetné. Vlčan to uviedol v pondelok na brífingu v reakcii na viaceré výzvy na jeho demisiu.

Vlčan odmieta, že kritizovaná výzva na podporu chovu ošípaných nebola dostatočne zverejnená. "Hovorím všetkým tým, ktorí ma kritizujú, aj z Hlasu a tvária sa dnes ako svätí za dedinou a sú zodpovední za zlý stav slovenského agropotravinárskeho komplexu, že my sme nič nezakrývali. Aj tejto relatívne malej výzve na 2 milióny eur sme venovali dostatočný mediálny priestor," zdôraznil Vlčan.

Okrem toho agrorezort listom podľa jeho slov oslovil obidva zväzy chovateľov ošípaných, aj zväz spracovateľov bravčového mäsa. "Všetci tí, ktorí sa o tom chceli dozvedieť, sa dozvedeli. Dôkazom toho je, že spomínanou výzvou sme pokryli viac ako 97 % všetkých ošípaných v tejto krajine. Máloktorou výzvou dosiahneme také dobré pokrytie, ako sa nám to podarilo touto výzvou," dodal agrominister.

Na odstúpenie z postu vyzvali Vlčana viaceré opozičné strany. Odvolávajú sa aj na uniknutú emailovú komunikáciu členov vedenia Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Z nej má vyplývať, že minister mal osobne schváliť systém vyplácania financií na podporu chovateľov ošípaných. Zároveň mal žiadať, aby sa celý proces podpory zrealizoval bez medializácie.