Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

S. Zvolenský pozýva veriacich k utorkovej modlitbe ruženca za mier

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Myslime pri jednotlivých desiatkoch na tých, ktorí trpia vojnou a prosme o obnovu pokoja, povedal bratislavský arcibiskup metropolita a predseda KBS.

Bratislava 31. mája (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský pozýva veriacich, aby sa pripojili k utorkovej modlitbe ruženca za mier. Svätý Otec František opakovane vyzval veriacich k dennej modlitbe ruženca za ukončenie vojny na Ukrajine a za zmierenie a pokoj vo všetkých častiach sveta. Informuje o tom KBS na svojom webe.

"Tento mesiac vyjadrujeme svoju lásku a úctu k Panne Márii modlitbou svätého ruženca. Pridajme sa na záver mája k ružencu úmyslom za mier. Myslime pri jednotlivých desiatkoch na tých, ktorí trpia vojnou a prosme o obnovu pokoja," povedal bratislavský arcibiskup metropolita a predseda KBS. Svätý Otec bude v utorok o 18.00 h viesť modlitbu svätého ruženca pred sochou Panny Márie Kráľovnej pokoja - Regina Pacis - v bazilike Santa Maria Maggiore. Desiatky ruženca bude prednášať ukrajinská rodina, ľudia spojení s obeťami vojny a skupina vojenských kaplánov, spolu s príslušníkmi ozbrojených zborov.

S modlitbou v Ríme budú cez priamy prenos spojené medzinárodné mariánske pútnické svätyne, ako aj niektoré svätyne nachádzajúce sa v krajinách, ktoré sú stále postihnuté vojnou alebo politickou nestabilitou s prejavmi násilia. V spojení s pápežom sa tak budú modliť veriaci vo svätyniach na Ukrajine, Iraku či Sýrii.