Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

S. Zvolenský: Počas Vianoc si uvedomujeme, že žijeme z Božej lásky

Počas vianočných sviatkov si vždy osobitným spôsobom uvedomujeme, že žijeme z Božej lásky, pripomína bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský.

Bratislava 24. decembra (TASR) - Počas vianočných sviatkov si vždy osobitným spôsobom uvedomujeme, že žijeme z Božej lásky, pripomína bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský.

Vo vyjadrení k Vianociam pre TASR zdôraznil, že Božia láska voči každému človeku je ponukou, výzvou, pozvaním pre každého v ktorejkoľvek dobe. "Nenúti nás, pozýva nás, chce nás 'získať' láskou".

"Ježiš Kristus sa narodil v chudobných podmienkach, ktoré vyjadrujú posolstvo o biede a slabosti nášho pozemského života poznačeného mnohými previneniami. A predsa prišiel medzi nás. Napriek všetkému je pri nás svojou láskou a pozýva nás, aby sme sa k nemu obrátili a odpovedali na jeho lásku tou našou," konštatuje Mons. Zvolenský.

"Vianoce sú krásnym sviatkom, keď si želáme a prosíme, aby Božia láska, ktorá žiari z očí dieťaťa Ježiša, ožiarila naše srdcia, naše rodiny a celú spoločnosť. V tomto duchu prajem všetkým požehnané a láskou naplnené sviatky Božieho narodenia," uviedol arcibiskup Zvolenský.