Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Šahy pripravujú výstavbu 19 nájomných bytov na Tabáni

Ilustračné foto Foto: EASYFOTO TASR - Silvia Tannhauserová

Navrhovaný je jeden bytový dom s 19 bytovými jednotkami, ktorý je rozdelený na dve sekcie. Okrem výstavby samotných bytových jednotiek sa v projekte počíta aj so stavbou potrebnej infraštruktúry.

Šahy 23. júna (TASR) – Mesto Šahy pripravuje výstavbu nájomných bytov. Mestskí poslanci schválili podanie žiadosti o poskytnutie úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na ich výstavbu, ktorá bude dofinancovaná z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR a z vlastných prostriedkov. Celkové náklady na výstavbu po verejnom obstarávaní budú 1.300.494 eur. Z tejto sumy sú už náklady na projektovú dokumentáciu a prípravné práce vo výške 33.006 eur uhradené, informovala radnica.

Nájomné byty sa budú nachádzať na Tabánskej ulici na sídlisku Tabáň. Navrhovaný je jeden bytový dom s 19 bytovými jednotkami, ktorý je rozdelený na dve sekcie. Okrem výstavby samotných bytových jednotiek sa v projekte počíta aj so stavbou potrebnej infraštruktúry. Jej súčasťou má byť prístupová cesta, parkovisko, chodníky, sadové a terénne úpravy, verené osvetlenie a ďalšie inžinierske siete.