Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

SAIA:Akcia Rakúsko - Slovensko podporí spoluprácu vo vede a vzdelávaní

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Financovať je možné náklady spojené svýmennými pobytmi amobilitami (ubytovanie, stravné acestovné náklady), exkurziami, školeniami, pracovnými stretnutiami i workshopmi.

Bratislava 27. januára (TASR) – Bilaterálny program Akcia Rakúsko – Slovensko, spolupráca vo vede avzdelávaní, podporí aj tento rok spoluprácu slovenských a rakúskych vysokoškolských učiteľov avýskumných pracovníkov. TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

Financovať je možné náklady spojené svýmennými pobytmi amobilitami (ubytovanie, stravné acestovné náklady), exkurziami, školeniami, pracovnými stretnutiami i workshopmi. Žiadatelia môžu do spolupráce zapojiť aj doktorandov aštudentov.

Okrem Rakúska aSlovenska je možné zapojiť do aktivít aj iné krajiny. "Maximálna výška podpory je 6000 eur na rok. Uzávierka na podávanie žiadostí je 15. marca a15. mája," priblížil Chlup. Úspešní žiadatelia môžu začať realizovať svoje aktivity štyri mesiace od uzávierky podávania žiadostí.

Okrem podpory projektov v rámci Akcie Rakúsko - Slovensko je možné sa uchádzať aj oštipendiá na študijné, výskumné ajazykové pobyty vRakúsku. Uzávierka žiadostí je 15. marca.

Pre záujemcov o štúdium či bádanie v Rakúsku pripravuje SAIA dva webináre, a to štipendiá a granty na výskumné pobyty a projektovú spoluprácu v Rakúsku (1. 2.) a štipendiá na študijné pobyty v Rakúsku a letné kurzy nemeckého jazyka (8. 2.).