Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Slovensko

Saková odmieta, že schôdza k migrácii je populistickým ťahom opozície

Na archívnej snímke Denisa Saková. Foto: TASR Jakub Kotian

Hlas-SD podľa poslankyne D. Sakovej už na jar upozorňoval, že dochádza k nárastu migračnej vlny, a preto malo vedenie rezortu vnútra a polície začať s opatreniami, ktoré boli už vtedy akútne.

Bratislava 19. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR pôsobiaci v mimoparlamentnom Hlase-SD podporili otvorenie mimoriadnej schôdze k obnoveniu kontrol na slovensko-maďarskej hranici. Poslanci bývalej koalície však nemajú záujem diskutovať o tejto téme, ktorá je aktuálne jedným z najpálčivejších problémov Slovenska. Uviedla to poslankyňa a podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková. Odmieta, že schôdza mala byť populistickým ťahom opozície.

Hlas-SD podľa Sakovej už na jar upozorňoval, že dochádza k nárastu migračnej vlny, a preto malo vedenie rezortu vnútra a polície začať s opatreniami, ktoré boli už vtedy akútne. Saková tvrdí, že malo dôjsť ku kompenzačným opatreniam, aby sa napríklad v blízkosti hraničných priechodov kontrolovali podozrivé vozidlá. Upozornila tiež, že na diplomatickej úrovni treba rokovať o obnovení readmisných dohôd.

Poslanci NR SR sa pokúsia otvoriť mimoriadnu schôdzu k problematike zavedenia kontrol na slovensko-maďarskej hranici v stredu (20. 9.). V utorok sa v rokovacej sále neprezentoval dostatok poslancov, parlament preto nebol uznášaniaschopný. Schôdzu inicioval Smer-SD, ktorý žiada dočasné zavedenie kontrol. Podpisy k zvolaniu schôdze pridali aj poslanci pôsobiaci v Hlase-SD.