Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS rozhodne na republikovej rade o postupe a zotrvaní v koalícii

Predseda SaS, vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (na snímke), foto z archívu. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci NR SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča.

Bratislava 6. júla (TASR) - Republiková rada SaS bude v stredu rozhodovať o ďalšom postupe a zotrvaní v koalícii. Popoludní ohlásili liberáli tlačovú konferenciu. Podľa informácií Denníka N by mala byť v hre aj možnosť, že SaS podmieni zotrvanie v koalícii odchodom Igora Matoviča (OĽANO) z postu ministra financií.

Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽANO) ešte v utorok (5. 7.) na sociálnej sieti hovoril o možných posledných hodinách koalície. Verí však, že nie je o všetkom vopred rozhodnuté a republiková rada SaS zváži všetky plusy a mínusy.

Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci NR SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽANO Igora Matoviča. SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami.

SaS opäť pre Matovičove útoky odmietla chodiť na koaličné rady, OĽANO obvinilo liberálov z rozbíjania vlády. SaS si vzala čas na premyslenie, čo ďalej. Pripustila vtedy aj odchod z koalície, hoci tvrdí, že má vôľu v kabinete pokračovať. Matovič vyzval SaS na uzmierenie, tá zatiaľ nepovedala viac o svojom postupe.