Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS zhodnotí volebný výsledok, chce posilniť regionálne štruktúry

Na snímke členovia strany Sloboda a solidarita (SaS) zľava Jozef Mihál, Martin Poliačik, Lucia Nicholsonová, predseda SaS Richard Sulík, Jana Kiššová a Ľubomír Galko. Foto: TASR - Martin Baumann

Na programe kongresu je aj voľba členov Republikovej rady a Dozornej a rozhodcovskej komisie strany.

Bratislava 23. apríla (TASR) - Zhodnotenie volebného výsledku, predstavenie priorít strany na najbližšie obdobie a ambícia posilniť regionálne štruktúry. Aj toto sú témy, o ktorých sa bude hovoriť na dnešnom kongrese opozičnej SaS, ktorý zasadne v Bratislave.

"Budem hovoriť k regiónom, lebo jedna z priorít budú regionálne štruktúry SaS. Chceme vybudovať sieť ľudí, s ktorými budeme bližšie spolupracovať, budú to naši styční dôstojníci. Sme líder opozície, tak toto musíme zohľadniť. Voliči od nás očakávajú, že budeme zastúpení fyzicky po celom Slovensku," povedal pre TASR predseda strany Richard Sulík.

Zároveň potvrdil, že po voľbách sa objavili nové žiadosti o členstvo v SaS. Prísne podmienky, ktoré liberáli na členstvo majú, sa však meniť nebudú.

Sulík tvrdí, že marcový volebný výsledok jeho strany na úrovni 12,1 percenta bol obrovským prekvapením. "Je to odmena za to, že sme si to tvrdo odmakali. Tu vidieť výsledok množstva drobnej roboty, ale aj to, že veľa ľudí, ktorí pôvodne nezvažovali voliť SaS, si napokon povedali, prečo nie. Aj z toho SaS profitovala," uznal Sulík.

Do šiestich až ôsmich týždňov chce mať preto strana hotovú analýzu volebného výsledku. "Aby sme vedeli, ako to bolo s naším výsledkom, aby sme ho mohli ešte zlepšiť," avizoval.

Na otázku, či nie je v strane sklamanie z toho, že sa opäť ocitla v opozícii, Sulík reagoval, že SaS bola pripravená postaviť vládu, ale rešpektovala, že poverenie dostal Robert Fico (Smer-SD). "Využil ho a tam pre nás diskusia končí," uzavrel Sulík.

Na programe kongresu je aj voľba členov Republikovej rady a Dozornej a rozhodcovskej komisie strany.