Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS ocenila vyjadrenie prezidentky k referendovým otázkam

Na archívnej snímke štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Klus (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prezidentka Zuzana Čaputová správne pomenovala dôvody, pre ktoré sa nemôže referendum vypísať, uviedol za SaS Martin Klus.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Koaličná SaS oceňuje stanovisko prezidentky SR Zuzany Čaputovej v súvislosti s referendovými otázkami o predčasných voľbách, ktoré jej zaslal opozičný Smer-SD. SaS vyjadrenie hlavy štátu označila za odvážne a tvrdí, že ním poukázala na nezmyselnosť referendových otázok od poslancov opozičnej strany.

"Prezidentka Zuzana Čaputová správne pomenovala dôvody, pre ktoré sa nemôže referendum vypísať, a pre ktoré by bolo referendum v rozpore s Ústavou SR a zákonmi. Otázky v referende sa nesmú podmieňovať a je smutné, že to nevie práve Robert Fico, ktorý tu uráža všetkých a šermuje ústavnosťou a právnym poriadkom," uviedol štátny tajomník rezortu diplomacie za SaS Martin Klus.

Hlava štátu v stredu skonštatovala, že navrhnuté referendové otázky predložené stranou Smer-SD sa vzájomne podmieňujú, čo zákon neumožňuje. Zdôraznila tiež, že vypíše referendum s akoukoľvek otázkou, ak bude v súlade s Ústavou SR.