Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SaS oceňuje prácu polície pri inzeráte o zastrelení migranta

Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík, archívne foto Foto: TASR/Branislav Račko

Inzerát, ktorého má byť zadržaný autorom a v ktorom za zastrelenie jedného migranta ponúka 25 eur, je absolútne faux pas a je mimo rámca civilizovanej spoločnosti.

Bratislava 21. augusta (TASR) - Strana Sloboda a Solidarita (SaS) oceňuje rýchle konanie polície, ktorá zadržala 19-ročného mladíka z okresu Čadca a obvinila ho zo zločinu podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti. Inzerát, ktorého má byť zadržaný autorom a v ktorom za zastrelenie jedného migranta ponúka 25 eur, je absolútne faux pas a je mimo rámca civilizovanej spoločnosti. TASR informovala hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková.

"Tento poľutovaniahodný počin je natoľko absurdný, že si kladieme otázku, či išlo o nemiestny žart, alebo prejav mentálne retardovanej osobnosti. V každom prípade polícia konala včas a veríme, že aj ďalší postup voči podozrivému bude profesionálny a orgány činné v trestnom konaní posúdia celú záležitosť komplexne," povedal podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Podľa neho v slovenských trestnoprávnych zvyklostiach nie sú trestné činy podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti využívané tak, ako by mali a často sa prejavy agresivity trestajú podľa iných paragrafov. "Je najvyšší čas tento nepísaný úzus zmeniť," uzavrel Galko.