Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS: OĽANO vymenilo boj proti mafii za boj o funkcie

Na snímke predseda strany SaS Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Podľa SaS je za čiarou, čo všetko je ochotný spraviť líder OĽANO a minister financií Igor Matovič, aby sa udržal na svojej stoličke.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Hnutie OĽANO vymenilo boj proti mafii za boj o funkcie, tvrdí SaS. Strana citlivo vníma riziko v súvislosti s kupovaním poslancov a dohodami, aby sa vláda Eduarda Hegera (OĽANO) udržala pri moci. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Odsun hlasovania o dôvere vláde, ktorá mala v utorok konečne padnúť, sa udial len vďaka hlasom fašistov. Vysvetlením bolo, že chcú spolu s koalíciou rokovať o predčasných voľbách. Igor Matovič s Borisom Kollárom tak v priamom prenose podkopávajú demokraciu na Slovensku," uviedol predseda SaS Richard Sulík. Hovorí o zákulisných snahách o dohodu na predčasných voľbách s ľuďmi, ktorí prišli na kandidátke ĽSNS.

"Navyše tu je obava, že kuffovci budú žiadať za podporu vlády zrušenie svojich obvinení. Nedôvera občanov voči tejto vláde je extrémna a hazard, ktorý v tichosti toleruje Eduard Heger, ohrozuje samotnú existenciu právneho štátu. Táto vláda musí padnúť. Až potom máme reálnu šancu na upokojenie," dodal Sulík.

Podľa SaS je za čiarou, čo všetko je ochotný spraviť líder OĽANO a minister financií Igor Matovič, aby sa udržal na svojej stoličke. "Ponuka Robertovi Ficovi od Igora Matoviča, aby Smer podržal vládu za výmenu na dohode o predčasných voľbách, je prekročením rubikonu. Mlčiaci poslanci, ktorí si kreslili červené čiary, mu k tomu len pomohli," doplnil podpredseda strany Branislav Gröhling.

Hlasovanie o návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa posunulo na štvrtok (15. 12.) na 17.00 h. Poslanci Národnej rady SR o tom rozhodli v utorok napoludnie, keď odsúhlasili procedurálny návrh predsedu poslaneckého klubu OĽANO Michala Šipoša. Odôvodnil to potrebou vytvoriť priestor na rokovania o riešení vzniknutej krízy vrátane možnosti volieb.