Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

SaS považuje Mamojkov odchod za prirodzené vyústenie po stálom tlaku

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Poslanec za SaS si myslí, že Mamojkovo odstúpenie je veľkou pomocou všetkým, ktorí sa nevedia dovolať spravodlivosti na slovenských súdoch či iných orgánoch.

Bratislava 13. mája (TASR) – Koaličná strana SaS považuje za prirodzené vyústenie, že sa Mojmír Mamojka po neustálom tlaku vzdal funkcie sudcu Ústavného súdu (ÚS) SR. Poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Baránik (SaS) si myslí, že je po jeho odstúpení ÚS SR o jednu 13-tinu lepší.

„Verejne sme vyzývali Mojmíra Mamojku na odstúpenie aj preto, aby sa relevantné orgány zaoberali tým, ako mu k takému rozhodnutiu pomôcť,“ uviedol Baránik. Poslanec za SaS si myslí, že Mamojkovo odstúpenie je veľkou pomocou všetkým, ktorí sa nevedia dovolať spravodlivosti na slovenských súdoch či iných orgánoch.

Sudca Ústavného súdu SR Mojmír Mamojka sa vzdáva funkcie potom, čo boli medializované jeho správy s Marianom K. S tým sa mal stretnúť predtým, než sa rozhodovalo o jeho väzbe v kauze falšovania zmeniek v roku 2018. Kontakty medzi Mamojkom a obžalovaným potvrdil v januári na súde aj bývalý novinár a niekdajší SIS-kár Peter Tóth.