Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS považuje rozhodnutie o nemocniciach za dobré,i keď mala iný pohľad

Na archívnej snímke zo 4. decembra 2019 poslankyňa NR SR Jana Bittó Cigániková (SaS) v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Cigániková zdôraznila, že sa musí čo najskôr spustiť férová súťaž pre všetkých záujemcov o podporu projektov z plánu obnovy.

Bratislava 1. júla (TASR) - Strana SaS považuje rozhodnutie o financovaní výstavby nemocníc v Martine a na bratislavských Rázsochách za dobré, napriek tomu, že mala iný pohľad. Za stranu to uviedla jej tímlíderka a šéfka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Janka Bittó Cigániková.

"Dôležité však je, že sa spravilo rozhodnutie a máme šancu stíhať termíny, ku ktorým sme sa zaviazali,"
ozrejmila. Doplnila, že sa teší z toho, že sa "nezhodila zo stola" investícia do nemocnice v Martine. Projekt je podľa nej pripravený výborne.

Cigániková zdôraznila, že sa musí čo najskôr spustiť férová súťaž pre všetkých záujemcov o podporu projektov z plánu obnovy. Rozhodujúca pritom podľa nej musí byť realizovateľnosť a prínos pre občanov, nie pre politikov.

Skonštatovala, že sa musí urobiť všetko preto, aby sa termíny stihli. "Priznávam, že to vidíme kriticky. Nesmieme meškať so žiadnym ďalším úkonom. Toto si uvedomuje veľmi dobre aj ministerstvo zdravotníctva a verím, že aj vláda. Som pripravená kedykoľvek pomôcť," dodala.

Vláda v piatok rozhodla o tom, že z plánu obnovy sa bude financovať výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine. Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc má ohlásiť v septembri.