Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

SaS preferuje vyhlásenie núdzového stavu len pre zdravotníctvo

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Premiér včera avizoval vyhlásenie všeobecného núdzového stavu.

Bratislava 29. septembra (TASR) – Koaličná stana SaS preferuje prípadné vyhlásenie núdzového stavu len pre zdravotníctvo. Vyplýva to z vyjadrenia strany, ktoré TASR poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Prípadnú podporu vyhlásenia núdzového stavu vo všetkých segmentoch ešte zváži.

„Pozrieme si odôvodnenie a zodpovedne sa rozhodneme. Avšak sme toho názoru, že núdzový stav by mal platiť len pre zdravotníctvo," uviedla SaS vo svojom stanovisku.

Matovič počas pondelkového rokovania krízového štábu informoval, že pre pandémiu nového koronavírusu by sa mal na Slovensku opäť vyhlásiť núdzový stav. Tento krok musí ešte v stredu odobriť vláda. „Nebude len na oblasť zdravotníctva, bude to všeobecný núdzový stav," vysvetlil Matovič.

Počas prvej vlny pandémie sa núdzový stav týkal len zdravotníctva. Vláda ho vyhlásila 16. marca, trval do 14. júna. Mimoriadna situácia, ktorú vláda vyhlásila 11. marca, trvá odvtedy naďalej.