Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

SaS: Ak presadíme väčšinu programu, zníži sa nezamestnanosť

Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík počas tlačovej konferencie po skončení riadneho kongresu strany SaS v hoteli Lux v Banskej Bystrici 18. apríla 2015. Foto: TASR/Branislav Račko

Šéf liberálov pripomenul, že už v roku 2004 Slovensko urobilo odvážne reformy a ich dosahy na seba nenechali dlho čakať.

Bratislava 2. marca (TASR) - Ak voliči dajú v parlamentných voľbách 5. marca strane SaS taký mandát, že bude môcť presadiť väčšinu zo svojho ekonomického programu Agenda 2020, do konca nového volebného obdobia bude mať Slovensko historicky najnižšiu nezamestnanosť. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave sa k tomu zaviazal šéf SaS Richard Sulík.

Podľa jeho slov doteraz najnižšia nezamestnanosť bola v roku 2008, kedy bolo bez práce menej ako 300.000 ľudí. Záväzok SaS je znížiť tento počet pod 250.000. "Tiež sa zaväzujeme, že ak sa podarí presadiť väčšina bodov z nášho programu, deň daňovej slobody sa posunie zo súčasného 4. júna niekam do mája. Ľudia tak budú menej robiť na štát a viac na seba," povedal Sulík.

Tretím záväzkom SaS je, že Slovensko sa do konca volebného obdobia posunie v rebríčku Doing Business zo súčasného 29. miesta do prvej dvadsiatky. Štvrtý sľub je posun Slovenska v rebríčku vnímania korupcie zo súčasného 50. miesta do prvej dvadsaťpäťky.

Šéf liberálov pripomenul, že už v roku 2004 Slovensko urobilo odvážne reformy a ich dosahy na seba nenechali dlho čakať. "Po reformách prudko rástol HDP a klesala nezamestnanosť. Preto nepotrebujeme objaviť Ameriku nanovo, stačí robiť to, čo fungovalo v minulosti," apeloval.

Sulík zároveň uviedol, že volebným cieľom jeho strany je dosiahnuť šesť a viac percent, teda aspoň 12 poslaneckých mandátov. Z povolebnej spolupráce opätovne vylúčil len Smer-SD. "Z toho automaticky vyplýva, že sme nevylúčili žiadnu inú stranu a uvidíme po voľbách, kto bude s akým mandátom," dodal.