Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

SaS sa dočasne prestane zúčastňovať na zasadnutiach koaličných rád

Na snímke sprava minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS), podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) pred 80. rokovaním vlády SR 18. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na zasadnutiach vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú.

Bratislava 7. júna (TASR) - SaS sa od utorka nebude zúčastňovať na rokovaniach koaličných rád. Strana sa tak rozhodla v záujme upokojenia celospoločenskej situácie. Na zasadnutiach vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Našou prioritou je konštruktívny dialóg a nie počúvanie urážok od Igora Matoviča. Na koaličných radách sme od neho neustále vystavení opakovaným osobným útokom. Koalícia je však o rovnocenných partneroch, ak si to líder OĽANO neuvedomuje, nevidíme žiaden zmysel chodiť na rokovania koaličnej rady," skonštatoval predseda SaS Richard Sulík.

Zasadnutí vlády sa predstavitelia strany zúčastňovať budú. Strana tiež deklaruje, že všetci štyria jej ministri budú kedykoľvek a v plnom rozsahu k dispozícii premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽANO).