Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SaS: Sloboda a demokracia nie sú ani v súčasnosti samozrejmosťou

Milan Laurenčík, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

SaS vyhlásila, že si nesmieme nechať zobrať odkaz Novembra '89 stranami z opozície, ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Sloboda a demokracia nie sú ani v súčasnosti samozrejmosťou, pripomína pri príležitosti zajtrajšieho 32. výročia Nežnej revolúcie strana SaS. Zároveň kritizuje, že niektorí ľudia využívajú slobodu na vyvolávanie agresivity a podporovanie nenávisti.

November '89 bol podľa SaS spojený s túžbou po slobode a po tom, čo prináša, teda možnosť cestovať, zhromažďovať sa, povedať svoj názor, ale hlavne slobodne voliť. Podpredseda parlamentu Milan Laurenčík (SaS) v stanovisku pripomenul, že aj dnes sme v období, ktoré môžeme prirovnať k podobnému míľniku. "Boli sme nútení sa svojej slobody čiastočne a na malú chvíľu vzdať, avšak pre niečo dôležitejšie – pre zdravie a životy nás všetkých. Hoci aj spomienka na November '89 nám ukazuje, že sloboda nie je nič samozrejmé, mnohí k nej dnes pristupujú s ľahkovážnosťou a prekrúcajú základnú rovnicu - že moja sloboda sa končí tam, kde obmedzuje slobodu druhého," skonštatoval Laurenčík.

SaS vyhlásila, že si nesmieme nechať zobrať odkaz Novembra '89 stranami z opozície, "ktorých členovia sa otvorene hlásia k totalitným ideológiám".