Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

SaS stojí za vedeckými autoritami na Slovensku

Na archívnej snímke minister hospodárstva SR Richard Sulík. Foto: TASR - Jakub Kotian

Matovič vo štvrtok informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied.

Bratislava 16. apríla (TASR) - Strana SaS stojí za vedeckými autoritami na Slovensku, konkrétne aj za Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) a jeho riaditeľkou Zuzanou Baťovou. Strana to vyhlásila v reakcii na štvrtkovú (15. 4.) tlačovú konferenciu ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) v súvislosti s vakcínou Sputnik V.

"Je nevyhnutné, aby tento úrad (ŠÚKL, poznámka TASR) pracoval nestranne. Aj preto odsudzujeme akýkoľvek politický nátlak voči ŠÚKL a nemôžeme súhlasiť ani s osobnými útokmi na pani riaditeľku, ktoré sa dotýkajú jej rodiny," uviedla strana SaS.

Matovič vo štvrtok informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied. O stanovisku ŠÚKL v tejto súvislosti hovoril ako o politickom blude a opakovane kritizoval šéfku ŠÚKL. Kritizoval novinárov aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorú označil za zaujatú. Priznal, že zmluvu k nákupu vakcíny nečítal. Pripustil, že ruská strana žiada vrátiť vakcínu, pretože sme za ňu nezaplatili včas.