Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

SaS vyzýva vládu na zrušenie mimoriadnej situácie pre COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

SaS poukazuje na to, že mimoriadna situácia v súčasnosti nie je opodstatnená.

Bratislava 17. mája (TASR) - Strana SaS vyzýva vládu, aby zrušila mimoriadnu situáciu pre ochorenie COVID-19. Kabinet by tak mohol podľa nej urobiť aj na stredajšom rokovaní. SaS poukazuje na to, že mimoriadna situácia v súčasnosti nie je opodstatnená. TASR o tom informovala Ivana Nittmannová z komunikačného oddelenia strany.

"Trvanie mimoriadnej situácie malo z dlhodobého hľadiska zmysel, keďže vírus sa správal nevyspytateľne a stále pribúdali nové a nové varianty. No v čase, keď už stav núdze odvolala na celosvetovej úrovni aj Svetová zdravotnícka organizácia, nie je jej trvanie u nás viac opodstatnené. Chceme preto vyzvať nový kabinet, aby sa zrušením skutočne zaoberal, pretože už viac nie je potrebné mať kompetencie nad rámec tých bežných," skonštatovala poslankyňa parlamentu Jana Bittó Cigániková (SaS).

Hlavný lekár Bratislavského samosprávneho kraja a kandidát strany na ministra zdravotníctva Tomáš Szalay skonštatoval, že neplatí už ani vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o prekrytí horných dýchacích ciest. "Vo svete stav núdze neplatí, už pár dní nemusíme v zdravotníckych zariadeniach či v lekárňach povinne nosiť rúško či respirátor, tak netreba umelo udržiavať krajinu v stave mimoriadnej situácie," dodal.