Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

SaS za Bezpečnostnou radou vidí snahu o výhru Pellegriniho vo voľbách

Na snímke poslanec NR SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Peter Pellegrini si zrejme myslí, že zneužívanie strachu medzi občanmi mu zabezpečí funkciu prezidenta, tvrdí predseda SaS Branislav Gröhling.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. marca (TASR) - Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) vidí za pondelkovým zvolaním mimoriadneho zasadnutia Bezpečnostnej rady SR snahu vládnej koalície o výhru Petra Pellegriniho (Hlas-SD) v druhom kole prezidentských volieb. Vláda to podľa nej chce docieliť šírením strachu, hoaxov a dezinformácií.

"Peter Pellegrini si zrejme myslí, že zneužívanie strachu medzi občanmi mu zabezpečí funkciu prezidenta,"
tvrdí predseda SaS Branislav Gröhling. Dodáva, že "absurdné" kroky vlády a strany Hlas-SD nasvedčujú tomu, že ostrá kampaň plná dezinformácií a strašenia sa práve začala. Vládna koalícia sa podľa neho "extrémne" bojí, že Pellegrini druhé kolo prezidentských volieb prehrá.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR avizoval prijatie mimoriadnych opatrení na veľkých podujatiach spojených s Veľkou nocou. Poukázal pritom na to, že teroristický útok v Moskve bol cielený na kresťanskú komunitu. Na Bezpečnostnej rade SR sa podľa neho riešilo aj možné zvýšenie stupňa rizika teroristického ohrozenia z druhého na tretí. Odmietol, že by jej zvolanie súviselo s kandidatúrou Pellegriniho.