Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

SaS zagratulovala novému prezidentovi ČR P. Pavlovi

Na snímke uprostred poslanec NRSR Richard Sulík počas tlačovej konferencie SaS k aktuálnej schôdzi NR SR počas 72. schôdze NR SR v Bratislave 20. septembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana ocenila, že Pavel bude prozápadný prezident.

Bratislava 28. januára (TASR) - Strana SaS zagratulovala novému prezidentovi Českej republiky Petrovi Pavlovi. Podpredseda SaS Branislav Gröhling vyzdvihol, že Pavel počas kampane bol stelesnením slušnosti. TASR o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"Ako prezidentovi našej najbližšej krajiny mu prajeme, aby bol prezidentom všetkých a dokázal spájať rozdelenú spoločnosť," uviedol Gröhling. Strana ocenila, že Pavel bude prozápadný prezident. "Jasná orientácia Petra Pavla je v súčasnej dobe o to dôležitejšia," uviedol tímlíder strany pre zahraničnú politiku a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

"Taktiež považujem za správne, že bude pokračovať aj blízka spolupráca medzi Slovenskou a Českou republikou. Práve tá je kľúčom k úspechu tak na úrovni V4, ako aj Európskej únie a NATO," doplnil.

Víťazom druhého kola prezidentských volieb v Českej republike sa stal armádny generál vo výslužbe Petr Pavel. Vyplýva to z výsledkov po sčítaní takmer všetkých okrskov. Súčasného prezidenta Miloša Zemana nahradí Pavel v úrade 8. marca.