Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

SAV opätovne hľadá riaditeľa Kongresového centra Academia

Na snímke vchod do areálu Slovenskej akadémie vied (SAV) na Dúbravskej ceste v Bratislave Foto: TASR/Michal Svítok

Kongresové centrum Academia v Starej Lesnej sa využíva najmä na organizáciu vedeckých, odborných aj spoločenských podujatí s ubytovaním v prostredí pod Lomnickým štítom.

Bratislava 22. januára (TASR) - Slovenská akadémia vied (SAV) opätovne vyhlasuje výberové konanie na miesto riaditeľa svojho kongresového centra a zároveň hotela v Starej Lesnej. Kongresové centrum SAV Academia je organizačnou zložkou Centra spoločných činností SAV. SAV o tom informuje na svojom webe.

Kongresové centrum SAV Academia sa nachádza na hranici Tatranského národného parku, na úpätí masívu Lomnického štítu. Vysoké Tatry sú vedeckým a konferenčným sídlom SAV, pôsobia tam tri výskumné ústavy SAV – Ústav vied o Zemi SAV, Ústav experimentálnej fyziky SAV a Astronomický ústav SAV.

Kongresové centrum Academia v Starej Lesnej sa využíva najmä na organizáciu vedeckých, odborných aj spoločenských podujatí s ubytovaním v prostredí pod Lomnickým štítom. Súčasťou centra je kongresová hala s kapacitou 170 kresiel. V priestoroch zariadenia sa nachádzajú aj rokovací salónik, banketová sála, reštaurácia, nočný bar, relaxačné a športové centrum. Ubytovacia kapacita hotela je 82 lôžok.

Uchádzači o miesto sa môžu prihlásiť do 10. februára.